masaj suedez – detalii

masaj suedez

Durată răsfăț: 60 minute
159 lei | persoană
319 lei | tandem | 2 persoane

Terapia prin masaj suedez este una dintre cele mai răspândite tehnici de masaj.
Este un masaj al întregului corp utilizând manevre mai ușoare sau mai ferme cu scopul de a relaxa sau de a energiza, în funcție de istoricul pacientului care se aduce la cunoștința terapeutului la prima vizită. Masajul se recomandă atât preventiv, cât și în scopul refacerii organismului în urma efortului fizic sau intelectual.

Pielea este cel mai mare și expus dintre organele corpului, cu funcții proprii complexe. Masajul suedez însumează un intreg lanț de reacții pozitive atât prin influența directă (de tip mecanic), cât și prin cea indirectă (de tip reflex). Datorită efectelor directe se îmbunătățesc calitățile fizice ale pielii: elasticitatea, mobilitatea, se ameliorează turn over-ul epidermei favorizând descuamarea celulelor moarte și stimulează creșterea celulelor tinere, se deschid canalele de excreție ale glandelor, favorizând eliminarea sudorii și a substanțelor sebacee.

Beneficii indirecte: prin activarea circulației se intensifică schimburile nutritive; stimulează fluxul limfatic, sistemul natural de apărare al organismului; reduce spasmele și crampele; scurtează perioada de recuperare; calmează migrenele; eliberează endorfine (analgezice naturale ale corpului).