exfoliere gourmet – detalii

exfoliere gurmanda

Tratamentul expres pentru o piele fină ca mătasea începe cu o exfoliere gurmandă la alegere din barul de scruburi Riserva, urmată de aplicarea unui balsam corporal. Vă propunem să alegeți unul dintre următoarele scrub-uri: struguri roșii, ceai verde matcha, cacao și portocale sau alge, struguri și săruri marine.

Exfoliantul din struguri roșii este un scrub natural excepțional. Are o textură ușoară, fluidă și realizează un peeling eficient prin combinația dintre particulele de struguri și sărurile marine pe care le conține. Are un efect hrănitor și protector asupra pielii, grație uleiului din sâmburi de struguri care hidratează perfect pielea, în timp ce strugurii roșii previn eficient îmbătrânirea. Pulpa și semințele strugurilor roșii sunt bogate în polifenoli, astfel celulele epidermei beneficiază de efectul anti-age datorită activității compușilor fitochimici din struguri împotriva radicalilor liberi și prin inhibarea unor enzime precum colagenaza, elastaza și hialuronidaza, implicate în procesul de îmbătrânire a pielii. Acești antioxidanți puternici previn îmbătrânirea prematură a pielii și îi redau fermitatea.

Ceai verde matcha, puternic antioxidant, acest scrub conține extract uleios din ceai verde matcha și ulei de cocos, asigură o exfoliere blândă și delicată cu particulele vegetale și zahăr. Alunecă și se topește pe piele, oferă un nivel de hidratare ideal și o piele catifelată, grație uleiurilor din plante. Detoxifică profund, ceaiul verde face din acest scrub preludiul perfect pentru tratamentele de slăbit sau anti-îmbătrânire. Ceaiul verde conține theanină, substanță cunoscută pentru efectele lipolitice și de eliminare a toxinelor din țesuturi. Alte ingrediente active sunt flavonoidele și vitaminele C și E, cu proprietăți antioxidante intense. Ele se regăsesc în frunzele tinere ale ceaiului verde matcha, având un rol anti-îmbătrânire prin neutralizarea radicalilor liberi. Uleiul de cocos este prețios pentru efectele hrănitoare și protectoare.

Cacao și portocale, un scrub cu arome picante și dulci, conține zahăr brun din trestie, provenit de la furnizori fair trade. Particulele de portocale și cacao devin fine și alunecă pe piele. Bogat în ulei de struguri, are un efect filmogen protector și conservă nivelul ideal de hidratare a pielii. Miresmele autentice rămân pe pielea fină ca mătasea. Zaharul nerafinat din acest scrub  este bogat în minerale (magneziu, fier, fosfor) și aduce un aport de vitamine pielii (B1, B2, B5 și E), pentru o îngrijire cu efecte de hidratare și remineralizare. Combinația cacao & portocale este puternic lipolitică și tonică. Coaja de cacao concentrează o mulțime de molecule active în controlul greutății: teobromină, cafeină și polifenoli. Portocala este un concentrat pur de vitamine C și A, combinația ideală pentru un efect de tonifiere și prevenire a oxidării celulare.

Exfoliantul cu alge, struguri și săruri marine combină acțiunea de exfoliere a sărurilor cu proprietățile algelor și a extractului de struguri. Se prepară prin amestecare cu ulei din sâmburi de struguri. Pentru un peeling mai profund se masează insistând pe suprafețele deshidratate și cu probleme. Datorită texturii sale, produsul nu este lipicios pe piele. Conține săruri marine, alga Chondrus Crispus, extract de Vitis Vinifera și este potrivit oricărui tip de piele.

După exfoliere, pielea este hrănită cu un balsam corporal cu viniferine. Această emulsie de corp anti-age folosită ca și cremă de final îmbunătățește rezistența organismului, luptă împotriva îmbătrânirii premature datorită polifenolilor din struguri și are efecte anticelulitice.