masaj reflexoterapie – detalii

reflexoterapie

Principiul pe care se bazează reflexoterapia este simplu: fiecărui organ îi corespunde un punct reflex pe corp. Când unul dintre organe este afectat de o boală, punctul său reflex semnalează problema – în zona respectivă se depun toxine care pot fi înlăturate prin masaj. Circulația sângelui va redeveni normală, iar organul afectat va fi din nou sănătos. Punctele reflexe sunt cel mai bine definite la nivelul mâinilor și picioarelor.
Specialiștii în reflexoterapie spun ca e nevoie de un anumit număr de ședințe a cate 30 de minute în care să-ți maseze punctele respective și îți pot lua durerea cu mâna, la propriu.
Principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor si in stimularea functiilor intregului organism. Talpa piciorului – una dintre zonele in care se afla cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o harta a intregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroida, plamanii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinara, colonul, ovarele – toate au cate un punct reflex corespondent in talpa. Reflexoterapeutii maseaza aceste puncte si astfel previn sau, dupa caz, trateaza diversele afectiuni ale acestor organe.
Este important de stiut ca reflexoterapia trateaza si cauzele bolilor, astfel incat acestea au mici sanse sa recidiveze. Iti surade deja ideea?
Reflexoterapiei i s-a dus vestea ca poate vindeca o lista tare lunga de afectiuni. Specialistii spun ca majoritatea solicitarilor vin din partea barbatilor care sufera de impotenta si a femeilor care au celulita. Masarea punctelor reflexe care corespund glandelor suprarenale si hipofizei duce, in timp, la regenerarea pielii cu aspect de coaja de portocala. In cazul impotentei, se impune masarea punctelor care corespund organelor sexuale, puncte situate in talpa.
Afectiuni tratate prin reflexoterapie:
Stres, insomnie, depresie, reumatism, artrite, sciatica, nisip sau pietre la rinichi, impotenta, frigiditate, gastrite, ulcer, hemorozi, balonari, hipo si hipertensiune, astm, bronsite, rinite, sinuzite, litiaza biliara, probleme tiroidiene, reglarea menstruatiei, tulburari ale menopauzei, osteoporoza, obezitate, diabet.